Domov
Rezervacije

Soteskanje ali kanjoning?

Soteskanje ali kanjoning je polno športno doživetje, ki vam napolni duha in razmiga telo, pri tem pa odkrivate najbolj skrite kotičke narave. Omogoča vam spust po neokrnjenih soteskah, plavanje po kristalno čistih tolmunih, spuščanje po slapovih in še mnogo več. Adrenalinsko športna pustolovščina vas ponese v neznani in skrivnostni svet, ki je zaradi nedostopnosti navadnim obiskovalcem neviden.
Za prijetno adrenalinsko dogodivščino v soteski in hladni vodi poskrbi posebna neoprenska obleka in čevlji, za varnost pa izkušen vodnik, plezalne vrvi in čelada. Vso potrebno opremo zagotovijo ponudniki soteskanja.

Soteska Jerečica

Zaradi velikega števila naravnih toboganov in spustov je Jerečica vznemirljiv izziv za željne avantur in drznega spuščanja po slapovih. V soteski Jerečice je na posameznih skalnih preskokih potrebna tudi uporaba vrvi. V soteski Jerečice lahko izbirate med daljšo in krajšo različico. Zaradi zmernega pretoka vode je soteska Jerečice primerna za obisk tudi ob deževnih dneh.

Soteska Grmečica

Najbolj drzen izziv za soteskanje v Bohinju predstavlja Grmečica. Za premagovanje visokih slapov (do 8 m) boste lahko uporabili vrvno tehniko, če pa ste bolj drzni, pa lahko v naraven smaragdno zelen tolmun pod slapom kar skočite in v njem tudi zaplavate. Zaradi svoje zahtevnosti Grmečico priporočamo izkušenim in telesno dobro pripravljenim gostom, izberete pa lahko krajšo ali daljšo različico.

PRAVA IZBIRA ZA OHLADITEV V VROČIH POLETNIH DNEH

 

Cenik soteskanje:

Jerečica ali Grmečica (2-3h) 75 € / osebo
Canyoning + Rafting 115 € / osebo

*minimalno 2 osebi